Menu
Your Cart

The gemstones from WaterStar

De 5 edelstenen (Tijgeroog, Sodaliet, Jaspis, Amethist, Aventurijn) en de Flower of Life in het centrum verbindt de effectiviteit van de 5 stenen in een netwerk, zodat hun krachten op zinvolle wijze kunnen samenwerken zoals de verschillende organen van een enkel organisme. 

TIJGEROOG


Een stralende kwaliteit van licht en warmte, welke de maag en het gehele zenuwstelsel omvat, wordt toegeschreven aan de Tijgeroog. Het opent uw ogen voor de schoonheid van het leven en ook voor de kleine dingen. Het activeert het denken en versterkt het concentratievermogen. Het is ook een uitstekende steen bij examens. Gaat migraine en hoofdpijn tegen en helpt bij geestelijke aandoeningen. Op fysiek niveau werkt het op het cerebellum, de plexus solaris, maag, botten, gewrichten, wervelkolom en tussenwervelschijven en spierkapsels. 

SODALIET


Sodaliet wordt geacht de weg tot vrijheid te openen en ons daarmee een blik achter de schermen te gunnen. Het openende effect op ogen, oren, adem en keel, geeft ons de moed om de waarheid van zaken te kunnen uitten, die we hierdoor konden herkennen. Lichamelijk harmoniseert het ons klierstelsel en in het bijzonder de hypofyse en hypothalamus. Daarom optimaliseert deze steen het gehele immuun en hormonaalsysteem evenals onze emotionele balans.


JASPIS


Jaspis heeft de taak om ons met beide benen op de grond te houden, waardoor het een noodzakelijke aanvulling is op amethist. Het versterkt bloed en botten en brengt ons tot het "Yes!"-gevoel waarmee de aarde ons verwelkomt. Het regenereert de lever, maag, milt en alvleesklier, waarmee het herstel wordt bevorderd van spijsverteringsproblemen en alle soorten eetstoornissen. Het wordt in het bijzonder gewaardeerd door vrouwen om het ondersteunende effect bij zwangerschap, menstruatie en overgangsproblemen.

AMETHIST


Amethist wordt gebruikt als beschermende steen. Het dient als  een antenne voor nieuwe energie en informatie vanuit de kosmos en helpt ons deze begrijpelijk en bruikbaar te maken voor verwerking door onze hersenen. Het helende effect is bovenal waarneembaar in het gebied van het hoofd - tegen hoofdpijn en migraine, voor de ontspanning en begrip bij concentratie en leerproblemen en voor de versterking van de overtuiging dat het leven een hoger doel dient. 

AVENTURIJN


Aventurijn wordt gewaardeerd vanwege het zachte balancerende effect op het hart, de lever en galblaas. Het roept in ons op wie we werkelijk zijn en helpt ons bij de herkenning van waar we staan in het leven, in overeen-stemming met ons bestaan. Op lichamelijk niveau wordt het beschouwd als "huid-steen" en helpt ons bij de afvoer van schadelijke substanties uit ons bloed en lymfe. Met de "hart-kracht" verzacht het shocks en trauma's en keert deze om in innerlijke rust.

THE "FLOWER OF LIFE"

De " flower of life" is een van de oudste symbolen in het menselijk bestaan. Het is bekend in bijna alle culturen, is een centraal element van heilige geometrie en staat voor niets minder dan de onvoorwaardelijke orde, waarin vele cirkels van gelijke afmeting een exact mathematisch en harmonieus vlechtwerk met elkaar vormen. Het verbindt de andere elementen met elkaar waardoor deze in hun werking versterkt worden. Er wordt ook gezegd dat ieder punt van alle kruisingen een contact is met andere universa.