VOEDINGSOPNAME NA BARIATRISCHE OPERATIES (WLS)

Bariatrische operaties zijn levensveranderende gebeurtenissen. De operatie reduceert op drastische wijze de hoeveelheid voeding die men op enig moment kan opnemen. De operatie reduceert ook op drastisch wijze het gebied in maag en darmen, dat beschikbaar is voor opname van nutriënten in de bloedbaan.

Onmiddellijk na de ingreep kunnen alleen dunne vloeistoffen worden ingenomen. Geleidelijk stapt de patiënt over op dikkere vloeistoffen en vervolgens van gepureerde voeding naar zachte voeding en uiteindelijk weer naar goed gekauwde normale voeding.

Maag-bypass operaties brengen een absorptievermindering met zich mee in het spijsverteringskanaal. Deze absorptievermindering is deel van de reden waarom gewichtvermindering sneller plaatsvindt dan het uitsluitend volgen van een dieet. Absorptievermindering is een belangrijke factor bij vele typen gewichtsverminderingsoperaties, zoals Roux-en-Y en de Duodenal Switch.

In aansluiting op een bariatrische operatie, is het meestal onmogelijk om adequate hoeveelheden vitaminen en andere nutriënten te verkrijgen vanuit de voeding. Inname van een regulier multivitamine-supplement is voor de meeste patiënten een vereiste.

Volgend op de operatie, moeten de patiënten voor de rest van hun leven vitamine en mineralensupplementen nemen?

In veel gevallen wel.  Na operaties t.b.v. gewichtsvermindering, zijn vitamine en mineralensupplementen essentieel ter voorkoming van nutriële tekorten. Tekorten treden op als oorzaak van verminderde voedselinname en de absorptievermindering welke geassocieerd zijn met de chirurgische ingrepen. De meerderheid van patiënten die gewichtsverminderings-operaties ondergaan zullen voor onbepaalde tijd een multivitamine-supplement nodig hebben.
Het advies is om een multivitamine-supplement te nemen minstens drie weken voor de operatie om het lichaam voor te bereiden op de ingreep. Dit kan het lichaam ook behulpzaam zijn bij het ondersteunen van een normaal immuunsysteem.

Vitaminesprays zijn ideaal geschikt voor de bariatrische patiënt.

D.m.v. vitaminesprays ontvangt de patiënt de vereiste vitaminen en andere nutriënten zonder kans op dumpingverschijnselen en/of uitbraken. NUTURA® vitaminesprays zijn eenvoudig te gebruiken op regelmatige basis.
Vitaminesprays worden ingenomen als vloeistoffen, welke direct verneveld worden in de mondholte waar een snelle absorptie plaatsvindt via het mondslijmvlies evenals van het ingeslikte deel.

Door het dagelijkse gebruik van NUTURA® Sprayvitaminen kunnen bariatrische patiënten zichzelf op een snelle, gemakkelijke en effectieve manier voorzien van de dagelijkse aanvullende behoefte aan nutriënten.

NUTURA® vitaminespray maakt het eenvoudig. Slechts één telefoontje of e-mail zorgt voor een gemakkelijke bezorging aan huis van uw essentiële supplementen, zonder omkijken, iedere maand weer.

Vraag ons naar de speciale regeling voor WLS-patiënten!

035-6947148 - info@vitaminespray.nl