Proteïnen zijn eiwitten en vormen het fundament van alle cellen, het hart van alle organische activiteiten. Deze eiwitten zijn onmisbaar voor de opbouw van nagenoeg iedere celstructuur, in ons lichaam. 

Eiwitten zijn de pijlers van het leven en de belangrijkste bouwstof van ons lichaam. De werkelijke bouwstenen zijn de aminozuren, waaruit de eiwitten zijn opgebouwd. Iedere cel heeft aminozuren nodig om daarmee de eiwitten te kunnen samenstellen die nodig zijn voor de opbouw en herstel van al datgene wat varieert van o.a. spieren, botten, organen, huid, bloed, hormonen, neurotransmitters (bijv. adrenaline), enzymen tot haren en nagels.

Ons lichaam heeft 20 aminozuren nodig om daaruit eiwitten te kunnen maken. Twaalf daarvan kan ons lichaam zelf aanmaken. De andere acht (essentiële aminozuren) moeten we binnenkrijgen via ons voedsel of supplementen.

Wanneer je eiwitrijke voeding eet of een proteïne-supplement gebruikt, breekt je lichaam de eiwitten af om de afzonderlijke aminozuren vrij te maken en die te kunnen opnemen. Steeds opnieuw worden er in de lever, de darm en in spieren eiwitten afgebroken en weer opnieuw opgebouwd om zo cellen en weefsels te herstellen.

Proteïnen kunnen ook behulpzaam zijn bij gewichtsbeheersing. Hoogwaardige eiwitten geven snel een verzadigd gevoel zonder de bloedsuikerspiegel te verhogen. Het hongergevoel vermindert dan. Super Cal-Pro wordt daarom ook gebruikt door mensen na een gewichtsbeheersings-ingreep.

meer info >>